Stevnehelg Kristi himmelfartsdag og 1. juni

Vi startet med «Sydvesten» kristi himmelfartsdag der vi skjøt et 1440 stevne med 144 piler på 4 distanser. Været var skikkelig sydvest vær, med mye regn på den første distansen. Etterhvert ble det opphold resten av stevnet. Det ble hele 12 mulige norske rekorder, og mange nye personlige rekorder. Gratulerer til alle vinnere!

3D stevnet 1. og 2. juni

I år var det samarbeid mellom de to Bergensklubbene Fana Bueskytterklubb og Bergen Bueskyttere. Dag 1 var lagt til Kismul. Først på dagen var det innledende skyting. Været startet med regn, men holdt seg opp lett gjennom resten av dagen. Etter innledende runde på 24 mål, var det tid for finaler. Finaler er ikke så vanlig å ha i 3D, så her måtte det planlegges godt. Med god oppskrift startet vi finalene på vår skytebane med stor entusiasme. De fire beste skytterne i klassen gikk videre til finalene. I de klassene det var to eller tre fikk de også skyte finaleomganger. I semifinalene skjøt den beste mot den som kom på fjerde plass. Nest beste skytter skjøt mot den som kom på tredje plass. Det ble skutt en pil i hvert dyr. Det var fire dyr og ett shoot-off dyr. Vinneren av semifinalene skjøt mot hverandre i gullfinale, mens taperne kjempet om bronseplassen. Etter semifinalene ble pålene endret til finaleomgangene.

Dag to startet med fint vær inne i Hausdalen hos Bergen Bueskyttere. Med bratte partier både oppover og nedover, satte vi i gang med 24 mål. Hausdalens topografi er helt forskjellig fra den forholdsvis flate løypen på Kismul. Dette var noe som ga god variasjon både i terreng og skytestilling. Her kunne skytterne få konkurrert i to ulike topografier, noe som gjorde det ekstra spennende. Været holdt seg bra helt til de siste 4 målene. Da kom regnet. Etter en krevende dag i løypen smakte det ekstra godt med varm lapskaus ved ankomst. Takk til Bergen Bueskyttere for en flott helg, og for et godt samarbeid.